Holder seg sunn i det 21. århundre

Det er mange helseproblemer i det 21. århundre. Det hjelper ikke at livsstilen vår gir seg mindre fysiske aktiviteter, mindre tid til å tilberede sunne måltider og mer usunne vaner. Folk begynner å klage for “ gode, gamle dager ” når det var færre sykdommer og ting å bekymre seg for. Men vi vet alle sannheten: sykdommer og helserisiko har alltid vært der. Det er opp til oss å leve sunt og danne gode vaner.

Men vi vet alle sannheten: sykdommer og helserisiko har alltid vært der. Det er opp til oss å leve sunt og danne gode vaner unngå stressende situasjon og slappe av med bonuskode24.com

Slipp telefonen

Foreldrene våre har alltid bedt oss om å enten holde oss på datamaskinen mindre, legge ned våre håndholdte videospillkonsoller og gå ut. Og de kan ha rett hele tiden. Å se på LCD-paneler hele dagen kan føre til farlige øyeproblemer, noe som gjør selv de uten familiehistorie med nærsynthet utsatt for å bli nærsynte. En enkel løsning er selvfølgelig å bruke mindre tid foran skjermen.

Selv om du kan planlegge arbeidet ditt for å redusere tiden du stirrer på datamaskinmonitoren, er det også viktig å huske den nyeste skyldige: smarttelefoner. Ideelt sett bør vi bruke mindre tid på å se på en telefon, eller ikke bruke den så nær øynene våre i utgangspunktet. Å håndtere bruk av dingser kan bidra til å redusere belastningen i øynene, øke levetiden og forhindre forverring.

 

Begynn å sitte rett

Vi sitter ved datamaskinen vår i timevis og kraner nakken for å se på skjermen. Dette skader ikke bare øynene våre, men ryggraden også. Fremoverhode, kalt “ nerdehals ” er en usynlig pest som angriper folk flest i dag - spesielt kontorarbeidere. Å motvirke dette er relativt enkelt, men det hele koker ned til ergonomi: plasser skjermen på øyehøyde ( ikke for høy, ikke for lav ), og bruk en stol med tilstrekkelig rygg og nakkestøtte. Du vil ikke slippe skuldrene og skyve nakken fremover for å se hva du skriver.

 

Kom deg til å gå og bevege deg rundt

De to siste punktene diskuterer hvordan vår bruk av teknologi uunngåelig påvirker helsen vår, men det betyr ikke at teknologien er dårlig. Det vi trenger å forstå er at vi ikke skal være avhengige av det. Når du finner ut at du har sittet et par timer allerede, ta en pause og gå en tur. Beveg deg rundt, strekk lemmene og få pulsen opp, selv i bare noen få minutter. En så liten oppgave kan øke helsen din betraktelig, spesielt hvis du lever en stillesittende livsstil.

 

Sunt kan være deilig

På dette tidspunktet er vi alle klar over farene ved å spise bearbeidet mat. Men kampen for å spise sunt er hvor vanskelig det er å tilberede sunn mat i utgangspunktet. Det er enda vanskeligere å få sunn mat til å smake deilig! Men alt som trengs for å løse det er et raskt YouTube-søk ( eller en skum gjennom en oppskriftsbok, hvis du er old school ).

Det er hundrevis av måter å tilberede en enkelt ingrediens på, og å kjenne til koketeknikkene som kan få frem smaken av selv de blideste grønnsakene, kan hjelpe deg med å spise sunnere. Smaken skal ikke ofres når du spiser sunn ( deilig mat kan også være en motivasjon ), alt det som trengs er kunnskapen om å tilberede dem riktig.

 

Sørg for at helseforsikringen din er god

Her er råd som er mer praktisk orientert: få helseforsikring. Vi vet aldri hva som kan skje med oss, og med smittsomme sykdommer som blir registrert hvert år, er det best vi er forberedt. Sorter ut helseforsikringen din for å sikre at du blir dekket uansett hva som skjer. Hvis selskapet du jobber for gir gruppehelseforsikring eller noe lignende, må du sørge for at du fullt ut forstår vilkårene og detaljene. Dette er veldig grunnleggende råd, men kanskje av den grunn har mange en tendens til å overse det.

 

Slipp sukkerene

Har du sjekket hvor mye sukker den siste brus du drakk har? Du vil bli overrasket over hvor mange sukkerarter og andre tilsetningsstoffer mange vanlige matmerker har i dag. Vurder å redusere inntaket av brus, karameller eller til og med bearbeidet mat. Disse typer mat har enorme mengder sukker som kan resultere i diabetes, hjerteproblemer og vektøkning. Spesielt i dag, med alle lett tilgjengelige matvarer som inneholder høye mengder sukker, er det nødvendig å være på vakt. Se alltid på næringsinnholdet før du kjøper en type mat.

 

Konklusjon

Det er ikke lett å holde seg sunn. Men vi vet alle dens verdi og betydning. Tipsene som gis her kan hjelpe enhver moderne innbygger til å leve et sunt og lengre liv.