Hvor ofte bør man ha samleie for å bli gravid?

Hvor ofte bør man ha sex for å bli gravid?

Som hovedregel har du bedre odds for å bli gravid jo oftere dere har sex.

Som hovedregel har du bedre odds for å bli gravid jo oftere du har sex.

Hvis dere elsker tre til fire ganger i uka gjennom hele syklusen, kan du være temmelig sikker på at dere vil ha minst ett samleie i løpet av de mest fruktbare dagene like før eggløsningen. For de fleste par er dette alt som skal til for å få den positive graviditetstesten.

Hvis dere derimot ikke har mulighet eller overskudd til å elske annenhver dag, blir riktig timing viktigere.

Eggløsningstester og observasjon av livmorsekretet kan fortelle deg når eggløsningen nærmer seg, og dere bør ha så mye sex som mulig de siste fire-fem dagene før eggløsningen – hver dag om mulig, og minst annenhver dag. Fortsett med hyppige samleier til du er sikker på at eggløsningen er overstått.

Sex og sædmengde

Du har kanskje hørt eller lest at for hyppige utløsninger hos mannen kan redusere sædmengden, men for de fleste par er ikke dette noe de trenger å ta hensyn til.

Hvis dere er kjent med at den mannlige partneren har redusert sædmengde, kan det være en god idé å konsultere en fertilitetsspesialist for å bli enige om den beste strategien for samleiefrekvens. For friske par som ønsker å bli gravide er det derimot ingenting som heter “for mye sex”.

Selv om det er riktig at hyppige utløsninger vil redusere mengden sædceller per utløsning, blir dette oppveid av at hvert eneste samleie som finner sted i løpet av de fruktbare dagene før eggløsningen øker sjansen for graviditet.

Sex og sædkvalitet

Å avstå fra sex for å “spare opp” sæd til eggløsningen er en dårlig idé. Selv om mengden sædceller kan øke litt med sjeldnere utløsninger, synker prosentandelen av  normale, sunne sædceller etter hvert som dagene går fra siste utløsning.

For å være sikre på å ha rikelig tilgang til friske sædceller når du er som mest fruktbar, bør dere ha samleie minst to til tre ganger i uka i den første halvdelen av syklusen, og fram til du er helt sikker på at eggløsningen er over.


Les også: 10 tips for å bli fortere gravid

Comments are closed