Hvordanbligravid.com er nettstedet jeg ønsket meg da jeg selv for første gang begynte å prøve å bli gravid. Her finner du informasjon om de grunnleggende biologiske prosessene rundt befruktning, samt tips og råd om hva du bør gjøre for å gi deg selv de beste sjanser til å bli gravid så raskt som mulig – først og fremst å lære å finne ut når du har eggløsning.

Nettstedet fokuserer utelukkende på prosessen rundt det å bli gravid. Når du endelig får den positive graviditetstesten, tar vi farvel med deg og ønsker all mulig lykke til på veien videre. Her finner du ikke informasjon om fosterutvikling, fødselsstillinger eller babynavn. Det fins massevis av flotte nettsider for gravide, og mitt mål er å hjelpe deg fram til den dagen du trenger dem.

Hvordanbligravid.com tar kun for seg naturlig (ikke-assistert) befruktning. Assistert befruktning er et fantastisk tilbud til par som ellers kanskje aldri ville blitt foreldre, men i mangel av personlig erfaring med disse metodene vil jeg heller ikke skrive om dem.

Dersom du vet eller mistenker at du eller din partner har nedsatt fruktbarhet, eller hvis dere har prøvd i mer enn ett år uten å lykkes, vil jeg sterkt anbefale å bestille time hos lege eller gynekolog så snart som mulig, slik at dere kan få den medisinske hjelpen dere trenger.

Om meg

Jeg er en tidligere «langtidsprøver» og en veldig takknemlig mamma til ett barn.

Jeg sluttet med prevensjon og begynte å prøve å bli gravid i en alder av 32, optimistisk og naiv, og regnet med å være gravid i løpet av et par måneder.

Da ingenting hadde skjedd etter fire måneder, begynte jeg å bli bekymret. Hvorfor skjedde det ikke noe? Kunne noe være galt? Jeg søkte «bli gravid» på Google, og fant veien til et nettforum for kvinner som prøvde å bli gravide. Der åpnet det seg en ny verden for meg.

Jeg skjønte at de fleste kvinner faktisk ikke blir gravide på et blunk. Jeg oppdaget at det fantes noe som het eggløsningstester (og brukte en formue på dem i årene som fulgte). Jeg lærte at det er helt konkrete og viktige grunner til at utfloden min ser forskjellig ut fra dag til dag.

Etter nesten et års prøving fikk jeg endelig den positive graviditetstesten. Det hadde vist seg å ikke være så enkelt som jeg trodde å bli gravid, men til gjengjeld fikk jeg et lett og flott svangerskap som jeg elsket hvert sekund av, og fødselen var mitt livs største opplevelse.

Jeg konkluderte med at jeg var skapt for å lage barn tross alt, og så fram til å starte prosessen på nytt. Med mye mer kunnskap enn første gang som prøver, håpet og trodde jeg det skulle gå lettere med nummer to.

For å gjøre en lang historie kort, kom det ikke noen andremann. Vi fikk aldri noen forklaring på hvorfor, men etter noen år ga vi opp og aksepterte at vi ville forbli foreldre til et enebarn.

I løpet av disse årene tilbrakte jeg tusenvis av timer på internett, der jeg sugde til meg kunnskap om alle aspekter ved den fascinerende prosessen befruktning er – og de mulige grunnene til at det ikke skjer. Jeg fant massevis av nyttige ressurser, men det tok veldig mye tid å finne all den informasjonen jeg var interessert i. Min ambisjon for hvordanbligravid.com er å gjøre denne læringsprosessen raskere og lettere for andre.

Hvis det er et tema du syns mangler på disse nettsidene, eller du ønsker å kontakte meg av andre grunner, kan du bruke skjemaet nedenfor til å sende meg en melding. Jeg kan imidlertid ikke gi individuelle råd – ta kontakt med fastlege eller gynekolog dersom du har spørsmål eller bekymringer rundt egen fruktbarhet.

Hvis spørsmålet ditt er «hvordan kan jeg bli fortere gravid?», kan jeg heller ikke bidra med andre forslag enn de du allerede finner i artikkelen «10 tips for å bli gravid litt raskere«.

Lykke til!

Kontakt meg