Hvordan bli gravid med ei jente

Hvordan bli gravid med ei jente

Samleie lenger unna eggløsning og lavere pH i skjeden øker sjansen for å få jente.

Det fins mange teorier om hvordan du kan bli gravid med jenta du alltid har drømt om. En av de mest kjente ekspertene på området var Dr. Shettles, som skrev en bok på 1970-tallet om hvordan man kan prøve å påvirke kjønnet på sitt framtidige barn. Selv om mange nyere studier argumenterer for at Dr. Shettles’ metoder ikke virker, brukes de fortsatt av tusenvis av par i mangel av bedre løsninger.

Riktig samleietidspunkt

En gjennomsnittlig guttesædcelle er raskere enn en gjennomsnittlig jentesædcelle, men den har til gjengjeld kortere levetid. Samleie nært opptil eggløsningen vil gi guttesædcellene et fortrinn, mens hvis dere ikke har samleie de siste to-tre dagene før eggløsningen vil sjansen være større for å få ei jente.

Husk imidlertid at dersom dere ikke har samleie på de aller mest fruktbare dagene like før eggløsningen, reduseres sjansen for å bli gravid i det hele tatt. Fordi det også er vanskelig å forutsi den nøyaktige eggløsningsdagen, blir dette noe av et sjansespill. Å bruke eggløsningstester og å følge med på livmorsekretet gir gode pekepinner på når omtrent du kan forvente eggløsning, men helt presis blir informasjonen aldri.

Skap et jentevennlig miljø

pH-nivået (surhetsgraden) i skjeden kan påvirke sannsynligheten for å bli gravid med ei jente. Sædceller trives generelt bedre i et basisk miljø (høyt pH-nivå), men jentesædceller er mer robuste og tåler lave pH-nivåer bedre. Ved å forsøke å skape et surere miljø i skjeden, kan du favorisere jentesæden.

På samme måte som det å unngå samleie like før eggløsningen vil redusere sjansen for å bli gravid i det hele tatt, risikerer du imidlertid å gjøre miljøet i skjeden for surt til at sædceller av noe slag kan trives. Bruk disse metodene med forsiktighet, og unngå dem hvis du har vanskelig for å bli gravid.

Samleiestillinger for å bli gravid med ei jente

Området rundt livmorhalsen er mer basisk (mindre surt) enn inngangen til skjeden. Dersom mannen får utløsning i den nederste delen av skjeden, skal det gi jentesædcellene et fortrinn. Hvis kvinnen ligger øverst under samleiet kan hun lettest kontrollere dybden på inntrengningen. Skje-stillingen, der begge ligger på siden og mannen kommer inn i kvinnen bakfra, er en behagelig stilling som også egner seg for dette formålet.

Unngå orgasme

Når kvinnen får orgasme, blir miljøet i skjeden mer basisk og bedre egnet for mannlige sædceller. Dersom kvinnen unngår å få orgasme i den fruktbare perioden, kan det øke sjansen for å få jente.

Velg surere mat

Du kan også forsøke å påvirke pH-nivået i kroppen gjennom å velge matvarer som øker surhetsgraden. Igjen, husk at et for surt miljø ikke er gunstig for spermier generelt. Syreoverskudd er heller ikke heldig for din generelle helse, så ikke overdriv.

  • Syredannende matvarer: Kjøtt (spesielt storfe, kalv og svin, inkludert bacon), ost, melk, hvete, mais, tomater, appelsiner, grapefrukt.
  • Basedannende matvarer: Hirse, naturris; poteter, søtpoteter; artisjokker, asparges, brokkoli, rosenkål, selleri, blomkål, gulrøtter, turnips, purre, auberginer, agurk, alle grønne bladgrønnsaker; løk, mandler, persille, ingefær; meloner, epler, pærer, ferske fiken, bananer, kiwi, bær, og – overraskende nok – sitroner!

 

Comments are closed