Hvordan få en jentebaby?

Drømmer du om å få en jentebaby?

Selv om ingen naturlige metoder kan garantere at du får den jenta du ønsker deg, fins det enkelte ting du kan prøve som skal øke sjansen for å bli gravid med ei jente.

En av de mest kjente ekspertene på området var Dr. Shettles, som skrev en bok på 1970-tallet om hvordan man kan prøve å påvirke kjønnet på sitt framtidige barn.

Sædtest

Selv om mange nyere studier argumenterer for at Dr. Shettles’ metoder ikke virker, brukes de fortsatt av tusenvis av par i mangel på mer pålitelige løsninger. Hvorfor ikke gi dem et forsøk?

Riktig samleietidspunkt for jentebaby

Shettles’ teori går ut på at en gjennomsnittlig guttesædcelle er raskere enn en gjennomsnittlig jentesædcelle. Til gjengjeld har den kortere levetid.

Samleie nært opptil eggløsningen vil derfor gi guttesædcellene et fortrinn: de raskeste vil komme fram først, og ha størst mulighet til å befrukte egget.

Hvis dere derimot ikke har samleie de siste to-tre dagene før eggløsningen, vil sjansen være større for å få ei jente. Blant de sædcellene som fortsatt er i live og kan befrukte egget, vil det ifølge teorien være flere jentespermier.

Hvordan bli gravid med ei jente
Å ikke ha samleie for nært opptil eggløsningen skal øke sjansen for at du bli gravid med en jente.

Husk imidlertid at det er de siste dagene før eggløsningen at kvinnen er mest fruktbar. Hvis dere ikke har samleie i løpet av disses dagene, reduseres sjansen for å bli gravid i det hele tatt.

Fordi det også er vanskelig å forutsi den nøyaktige eggløsningsdagen, blir dette noe av et sjansespill. Å bruke eggløsningstester og å følge med på livmorsekretet gir gode pekepinner på når omtrent du kan forvente eggløsning, men du vil aldri kunne planlegge helt presist.

Skap et jentevennlig miljø

pH-nivået (surhetsgraden) i skjeden kan påvirke sannsynligheten for å bli gravid med ei jente.

Sædceller trives generelt bedre i et basisk miljø (høyt pH-nivå). Ifølge Dr Shettles er imidlertid jentesædceller mer robuste, og tåler lave pH-nivåer bedre. Ved å forsøke å skape et surere miljø i skjeden, kan du favorisere jentesæden.

På samme måte som det å unngå samleie like før eggløsningen vil redusere sjansen for å bli gravid i det hele tatt, risikerer du imidlertid å gjøre miljøet i skjeden for surt til at sædceller av noe slag kan trives. Bruk disse metodene med forsiktighet, og unngå dem hvis det viser seg å ta lang tid å bli gravid.

Samleiestillinger for å bli gravid med ei jente

Området rundt livmorhalsen er mer basisk (mindre surt) enn inngangen til skjeden. Dersom mannen får utløsning i den nederste delen av skjeden, skal det gi jentesædcellene et fortrinn.

Hvis kvinnen ligger øverst under samleiet kan hun lettest kontrollere dybden på inntrengningen. Skje-stillingen, der begge ligger på siden og mannen kommer inn i kvinnen bakfra, er en behagelig stilling som også egner seg for dette formålet.

Unngå orgasme

Når kvinnen får orgasme, blir miljøet i skjeden mer basisk og bedre egnet for mannlige sædceller. Dersom kvinnen unngår å få orgasme i den fruktbare perioden, kan det øke sjansen for å få jente.

Velg surere mat

Du kan også forsøke å påvirke pH-nivået i kroppen gjennom å velge matvarer som øker surhetsgraden. Igjen, husk at et for surt miljø ikke er gunstig for spermier generelt. Syreoverskudd er heller ikke heldig for din generelle helse, så ikke overdriv.

  • Syredannende matvarer: Kjøtt (spesielt storfe, kalv og svin, inkludert bacon), ost, melk, hvete, mais, tomater, appelsiner, grapefrukt.
  • Basedannende matvarer: Hirse, naturris; poteter, søtpoteter; artisjokker, asparges, brokkoli, rosenkål, selleri, blomkål, gulrøtter, turnips, purre, auberginer, agurk, alle grønne bladgrønnsaker; løk, mandler, persille, ingefær; meloner, epler, pærer, ferske fiken, bananer, kiwi, bær, og – overraskende nok – sitroner!